Tuesday, May 08, 2007

No Weekend Class Again

Dikti and Depdiknas has forbid any universities to hold weekend and distance learning class (taken from Wikimu, which was taken from Suara Pembaruan, May 8 2007) because they saw a violation about this program which is considered to help the students to graduate easily. Any certification from this two class will be considered invalid. I don't know whether this only applies to bachelor degree (S1) or also for master degree (S2), since i'm taking MMI program in UGM where all of my classes will be held at weekend (Saturday and Sunday) biggrin

Actually weekend class is not a bad idea in my opinion, since it helps many people who had to work on regular day, so they still can study while keep earning money by working. And nowadays lots of universities open a weekend class, mostly for master degree, since most of their students are an employee, so they can't leave their job.

So, what's your opinion about this?

5 comments:

  1. wah peraturan itu sudah lama kan ya ada di situs dikti? no distance learning sih yang aku inget baca. tapi tu S2 SIMKES UGM ada yang belajarnya pake e-learning, enak bener ya (menurutku sih enggak, karena gak ada kesempatan untuk live in jogja tu the fullest). weekend classes juga banyak S1 ya (sssst, di sini juga ada lo, kan ini yang banyak masukin buat?)

    ReplyDelete
  2. Hardjono5:21 AM

    Depends if Week-End Classes are due to the Dosen being absent :) Most of the folks I know that work and study simultaneously must take classes evenings (eg. 3 nights a week) plus all day Saturday. Pretty tough eh... :) [TH]

    ReplyDelete
  3. no, it's not because of the lecturer which are absent, but it's the schedule.

    ReplyDelete
  4. yah mungkin saja ada oknum pemerintah yang merasa kurang uang, karena bisnis kuliah sabtu-minggu banyak dan mereka gak kebagian,money politik.

    selama mahasiswa tidak ada komplain dan kegiatan perkuliahan benar-benar dilakukan saya rasa tidak ada masalah. terlebih dari itu yang mengikuti kelas sabtu-minggu rata-rata orang yang sudah bekerja.

    btw dikti bikin jg dong larangan home schooling, kan home schooling termasuk jarak jauh.. bagaimana tuh

    ReplyDelete
  5. Anonymous7:42 PM

    aseeeeeeeeeek; weekend libur dong. Bisa pacaran nih

    ReplyDelete